FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Fitnessmaskiner for hurtigere fedtforbrænding

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 16:38:23

Vi har spurgt eksperterne om, hvad de mener folk gør forkert, når de træner på de forskellige fitnessmaskiner i træningscenteret. Her kommer deres bud på, hvordan du får mest ud af din træning, tiden du bruger i maskinerne, og samtidig forbrænder mest muligt.

Romaskine

Fejl som mange laver:

Dine hænder rammer dine knæ, som betyder du kommer ud af rytmen, og derfor mister momentum.

Du ror i samme tempo over en lang periode, som betyder at du over tid, mister for mange kræfter, og intensiteten bliver derfor nedadgående.

Kvinde der trænder på romaskine

Hvordan du retter fejlen:

Du skal tænke på hver tag som en dans, hvor du kan tælle 1-2-3 og 3-2-1. På 1 skubber du fra med benene, på to svinger du kroppen ved at læne dig tilbage, og på 3 trækker du armene ind til brystkassen. På tilbageturen gør du modsat. På 3 strækker du armene ud igen. På 2 svinger du kroppen frem, og på 1 bøjer du knæene sammen, mens du bliver trukket fremad. På denne måde får du en flydende bevægelse, som giver den bedste træning. Udfør 4-6 sæt af 10 minutters varighed, med en pause imellem hver sæt på 3 minutter. Ved denne form for træning, når pulsen aldrig at komme helt ned, men musklerne når at blive friske igen, så du ikke mister intensiteten af din træning.

Løbebånd

I modsætning til løb udendørs, kan man rent faktisk snyde, når man løber på løbebånd, men den eneste man snyder er jo sig selv.

Fejl som mange laver:

Du hopper for meget op og ned, når du løber, istedet for at løbe afbalanceret, og på samme måde som du ville løbe udenfor.

Du løber for længe i samme tempo, og uden hældning på løbebåndet.

Kvinder der løbetræner på løbebånd i fitness center

Hvordan du retter fejlen:

Du kan forbedre din fleksibilitet, så du løber med mere jævne skridt. Inden du stiller dig op på løbebåndet, kan du lave denne øvelse. Stå på et ben, og sving det andet ben frem og tilbage, uden at bevæge overkroppen. Det løsner kroppen op, og gør dine ben mere smidige. Det er en god opvarmning, inden du går på løbebåndet.

Løb i kortere tid, men med blandede hastigheder og hældninger. Intervaltræning er også en god ide. Dine muskler bliver hurtigere trætte, og dine energikilder bliver drænet hurtigere. Derfor giver det en bedre effektiv fedtforbrænding, med en langvarig efterforbrænding.

Kondicykel

Fejl som mange laver:

Sædet på kondicyklen er indstillet enten for lavt eller for højt. Hvis sædet er indstillet for lavt, bliver dine ben alt for hurtig trætte, samtidig med at du udsætter dine knæ for unødig belastning, som resulterer i overbelastningsskader på sigt.

Hvis sædet derimod er indstillet for højt, glider dine hofter fra side til side. Det bliver hurtigt ubehageligt, og er yderst ineffektivt, og ser også ret dumt ud.

Cykler med for lav modstand og omdrejningshastighed. Det giver en ineffektiv træning, og er spild af tid.

Kvinde der træner på kondicykel

Hvordan du retter fejlen:

Indstil sædet korrekt. Sæt dig op på cyklen, og sæt din fod i pedalen. Når pedalen er på det laveste punkt, skal benene have en lille bøjning. De må altså ikke være helt udstrakte. Du kan også placere din hæl på midten af pedalen. Når pedalen er på det laveste punkt, skal benet være udstrakt. Når du herefter placerer foden korrekt, har du den korrekte bøjning af benet, og er klar til at give den gas.

Der skal være variation af modstanden, intensiteten og omdrejningshastigheden. Cykel 2-3 minutter med høj intensitet og omdrejningshastighed, efterfulgt af 3 minutters let cykling. Stå op i sadlen ind i mellem, når intensiteten er meget høj. Når du står op i sadlen, bruger du flere muskler, og får bedre balance i kroppen.

Cross/Elliptical Trainer

Fejl som mange laver:

Træner med alt for lidt modstand, så benende nærmest drejer rundt af sig selv, og med samme hastighed hele vejen igennem.

Andre skruer lidt op for modstanden, men træder slet ikke hurtig nok rundt. Begge dele er lige ineffektiv.

To kvinder og en mand der træner på cross-trainer

Hvordan du retter fejlen:

Modstanden skal indstilles så træningen føles hård hele tiden. Det skal gøre ondt at træne, ellers yder du ikke nok. Brug altid armene samtidig på cross-trainernen, så du forbrænder flere kalorier. Træn med intervaller af 90 sekunders varighed, efterfulgt af to minutter med lav intensitet.  Når du over en periode træner intervaltræning, vil du opleve, at du kan træne med højere intensitet, du kommer hurtigt i bedre form, og forbrænder flere kalorier.

Stairclimber

Fejl som mange laver:

Alt for mange holder sig oppe med armene, og får derfor ikke meget ud af træningen.

Mange træner med for lidt modstand.

Hvordan du retter fejlen:

Hvil kun dine hænder på håndtaget, for at opretholde balancen. Den ideelle bevægelse er, når kroppen er oprejst, og kun en lille bitte smule foroverbøjet. På samme måde som når du rent faktisk går på rigtige trapper.

Gå langsommere men med hårdere modstand. Det vil få pulsen til at stige, og du forbrænder derved flere kalorier.

Kvinde der træner på en stairmaster

 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel