FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


8 fødevarer der forebygger forkølelse og influenza

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-12-02 10:15:50

Hvis du gerne vil snyde influenzasæsonen eller vinterforkølelsen, kan du styrke dit immunforsvar, gennem den mad du spiser. Det er vigtigt, at man får de vigtige næringsstoffer gennem maden, så det er absolut ikke ligegyldigt, hvad man putter i munden. Visse fødevarer er kendt for deres utrolige sundhedsmæssige fordele, og forebyggende egenskaber, når det kommer til at stå imod forkølelse og influenza.

1 Frisk bi-pollen

Frisk bi-pollen, er et andet ord for blomsterpollen, som består af små gule korn. De er nemme at tilføje i morgenmaden, og kan også drysses på korn, yoghurt, kartoffelmos eller en honningmad. Bi-pollen er kendt for sin unikke evne til, at styrke kroppen, bekæmpe stress og forebygge forkølelse og influenza. Bi-pollen kan også sænke blodtrykket, og er godt imod forskellige hudlidelser.

Frisk bi-pollen indeholder alle essentielle aminosyrer, vigtige vitaminer og mineraler, og de enzymer kroppen har brug for. Bi-pollen indeholder desuden kun 90 kalorier pr. 30 gram.

I kinesisk medicin anvendes bi-pollen, på grund af dets antibiotiske egenskaber til, at forbedre udholdenhed, reducere sultfornemmelsen, og forebyggelse af forkølelse og influenza. Nogle undersøgelser peger også på, at bi pollen kan bekæmpe bestemte former for kræft. (1)

2 Honning

Naturlig og lokal honning er kendt for sine anti-bakterielle egenskaber. Man siger altid, at hvis man flytter til en anden landsdel, skal man spise lokal honning, hvis man vil holde sygdomme fra døren. Find de lokale honning producenter, og køb din honning hos en af dem. Honning der har været behandlet, indeholder ikke de samme egenskaber som frisk honning.

Honning

Honning kan også forbedre dit energi-niveau samtidig med, at den forebygger forkølelse, influenza og ondt i halsen.

Frisk honning kan også anvendes til behandling af fodsvamp, insektbid, udslæt, tryksår og kroniske sår, og det bedste af det hele er, at det smager fantastisk.

Når du føler at forkølelsen eller halsbetændelsen, er ved, at snige sig ind på dig, skal du tage en teskefuld honning, og langsomt lade det smelte i munden. Du må ikke drikke noget, før der er gået noget tid. Gentag dette to til fire gange dagligt. Til forebyggelse kan man spise en teskefuld honning dagligt året rundt.

For atleter er honning en sund sukker kilde til hurtig energi, eller optankning efter en lang træning. Hvis du får en flænge eller lignende, kan honning bruges som salve. (2)

3 Hvidløg

Hvidløg indeholder antioxidantlignende stoffer, som giver beskyttelse mod sygdomme som diabetes, kræft, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. Hvidløg styrker immunforsvaret, og er derfor rigtig godt, når man vil forebygge forkølelse og influenza.

Tag et fed hvidløg, og skær det ud i mindre stykker. Stykkerne sluges hele, og må ikke tygges på overhovedet. Når man sluger hvidløg, kommer man heller ikke til at lugte. (3)

4 Hjemmelavet boullion

Ben er ikke kun forbeholdt hunde! Knogler, knoglemarv og brusk indeholder alle gavnlige næringsstoffer som calcium, svovl, jod, fosfor og magnesium, der kan styrke dit immunsystem. Når du koger knoglerne, bliver kollagen i knoglerne nedbrudt, og omdannet til et protein kaldet gelatine. Gelatine er dog ikke et komplet protein, men det indeholder flere vigtige essentielle og ikke essentielle aminosyrer, som arginin, glycin og prolin. (4)

5 Citrusfrugter

Citrusfrugter har et meget højt indhold af C-vitaminer, som kan afværge en forkølelse. Amerikanske kemiker Linus Pauling lært os, at citrusfrugter er ikke kun en lækker snack, men at de indeholder høje koncentrationer af C-vitamin, som kan hjælpe afværge forkølelse. En 2006 japansk undersøgelse offentliggjort i "European Journal of Clinical Nutrition" viste risikoen for at pådrage tre eller flere forkølelser over en fem-årig periode blev reduceret med mere end 60 procent, når forsøgspersoner indtog 500 mg C-vitamin om dagen. (5)

6 Ingefær

Ingefær har mange sundhedsfordele, men indeholder et bestemt stof kaldet sesquiterpenes, som reducerer tilstoppet næse og hoste. Stoffet i ingefær hæmmer fastgørelsen af virus i cellerne, og fremmer samtidig antivirale kemikalier, som kan hjælpe med at bekæmpe virus i slimhinderne. (6)

7 Surmælksprodukter

Mælkesyrebakterier af arten Lactobacillus acidophilus, der findes i surmælksprodukter såsom A38 og Cultura, styrker immunforsvaret, så kroppen bedre kan bekæmpe en virusinfektion. Disse produkter er proppet med probiotika, som er de gode bakterier. Disse sunde bakterier hjælper med at optimere din fordøjelse og din tarmflora, som er afgørende for et godt immunsystem. (7)

8 Fede fisk

Fede fisk som tun, laks, og makrel har et højt indhold af de gode omega-3 fedtsyrer, som undertrykker inflammation i kroppen. Flere undersøgelser viser, at omega-3-fedtsyrer fra fede fisk, fremmer funktionen af de hvide blodlegemers kamp imod virus angreb i kroppen. Køb vildfisk og ikke fisk fra opdræt, hvis du vil optimere dit immunsystem. (8)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred