FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Lev med diabetes - Håndtering af diabetes

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-21 14:28:24

Hvordan du kan forebygge alvorlige problemer

Når du først har fået konstateret diabetes, bliver du nødt til at tage hånd om det hver eneste dag. Du skal sørge for, at dit blodsukker, blodtryk og kolesterol niveau, ligger indenfor det anbefalede målområde. Det kan forhindre, at du får andre sundhedsmæssige problemer, som diabetes kan forårsage over en længere periode. Du kan selv gøre rigtig meget, for at forbygge disse langsigtede diabetes problemer.

Diabetiker der giver sig selv insulinindsprøjtning

Mange år med diabetes kan føre til alvorlige problemer med dine øjne, nyrer, nerver, tandkød og tænder. De mest alvorlige problemer forårsaget af diabetes, er forskellige hjertesygdomme. Når du har diabetes, er risikoen for at få hjertesygdomme og slagtilfælde mere end fordoblet, i forhold til personer der ikke lider af diabetes.

Hvis du har diabetes, er din risiko for at få et hjerteanfald, faktisk lige så høj, som hos en person der allerede har haft et hjerteanfald. Det i sig selv er jo skræmmende. Både kvinder og mænd med diabetes er i fare, og du behøver ikke engang at være i faregruppen for hjerteanfald. Diabetes sørger automatisk for, at du nu tilhører risikogruppen.

Du kan reducere din risiko for at udvikle en hjertesygdom, ved hele tiden at kontrollere dit blodtryk og blodets fedtindhold. Er du ryger, bliver du nødt til at kvitte smøgerne. Husk på, at hvert skridt i den rigtige retning, hjælper dig til at få et længere og sundere liv!

Se Diabetes og dit hjerte og blodkar, så du kan lære hvordan du kan forhindre eller forsinke langsigtede problemer. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at følge alle råd fra din læge, og sørge for at holde dit blodsukker, blodtryk og kolesterolniveau indenfor dit målområde.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Diabetes og dit tandkød og tænder
Sund diæt for diabetikere
Tab dit mavefedt hurtigt