FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Lær at løbe hvis du gerne vil tabe dig

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-10-23 15:43:38

Løb er en af de motionsformer, som man enten elsker eller hader. Specielt overvægtige personer hader at løbe, fordi det er en stor udfordring for deres krop. Løb er bare en af de træningsformer, som huritgst får dig i form, forbrænder masser af kalorier, og træner de fleste muskler i kroppen. Det kan være svært, at komme igang med løbetræningen, men det er bare en af de bedste motionsformer, når man ønsker at tabe sig.

For mange overvægtige som ønsker at tabe sig, er motion tit sidste udvej. Man kan bare ikke komme udenom, at motion går hånd i hånd med en sund livsstil. Løb er effektiv for vægttab, men har også mange andre sundhedsmæssige fordele for kroppen. Du styrker dit hjerte og kredsløb, og forhindrer derved mange livsstilssygdomme.

Kvinde der løbetræner udenfor

Løbetræning er for de fleste overvægtige en skræmmende opgave, fordi de ser det som en umulig udfordring. Med de rigtige værktøjer, kan du sagtens lære at løbe, og derved høste alle de fordele, løbetræning giver kroppen.

Det danske ordsprog "Man skal kunne kravle, før man kan gå", kan vi i det her tilfælde lave om til "Man skal kunne gå, før man kan løbe", som er indbegrebet af, hvordan overvægtige og andre nybegyndere påbegynder deres løbetræning. Hvis du bare starter ud med at løbe i frisk tempo, mister du højest sandsynligt pusten efter få hundrede meter, og derved modet og motivationen. Selv profesionelle løbere er nødt til, at starte et sted. Ingen kan bare løbe 3 kilometer, hvis de aldrig før har løbet og dyrket motion før. Alt har en begyndelse, og de fleste begyndelser kan som sagt være udfordrende. At løbe kræver kondition og muskelstyrke. Ikke kun muskelstyrke i benene, men også i maven og overkroppen. Det kræver en god lungekapacitet og mental udholdenhed. Det tager tid, at opbygge dette. Derfor er løbetræning en gradvis proces, der skrider fremad i takt med, at kroppen føler sig klar til større udfordringer.

Det første skridt på vejen er, ikke at løbe, men at gå i langsom eller normal tempo i 30 minutter uden pauser. Hvis du er svær overvægtig kan du gå i kortere tid, indtil kroppen bliver klar. Det første skridt imod løbetræningen er gåture. Under denne gåtur skal du være opmærksom på din vejrtrækning. Træk vejret dybt hele tiden, ind gennem næsen og ud gennem munden. Gør dette 4 gange om ugen, indtil dine muskler bliver stærkere, du ikke længere bliver forpustet, får mere energi og sover bedre om natten. Det er meget forskelligt hvor lang tid der går, inden folk er klar til næste step. Det tager den tid det tager, og du skal ikke miste modet.

Målet er, at komme til det punkt, hvor du rent faktisk føler dig klar til, at begynde at løbe. Det skulle gerne ske, når du ikke længere synes, det er hårdt at gå i 30 minutter. At løbe er ekstremt hårdt i starten, og kræver hårdt arbejde, men hvis du har viljen, kan du sagtens nå målet om, at kunne løbe i 30 minutter eller længere tid. Kroppen er en utrolig maskine, der hele tiden bliver stærkere og mere udholden, hvis man udfordrer den, og det kommer hurtigere end du tror.

Næste step på vejen er, at gå i fire minutter, og derefter løbe i et minut. Du fortsætter dette mønster i 30 minutter. Denne form for træning kaldes intervaltræning. Ved intervaltræning kommer pulsen meget højt op, som styrker hjertet, lungerne og musklerne. Du forbrænder mange flere kalorier, når du begynder at indføre intervaller i din træning. Du skal i starten løbe i et langsomt tempo, så kroppen langsomt vænner sig til den nye træningsform. Efterhånden som du bliver bedre, skal du øge tempoet i dine intervaller, så du forbrænder endnu flere kalorier. I takt med at kroppen vænner sig til at løbe, kan du øge tiden i dine intervaller. Gå i 3 minutter og løbe i to minutter. Når du kan det, gå i 2 minutter og løb i 3 minutter osv. Husk på at det ikke er en konkurrence. Du er nødt til at starte langsomt ud, så du gradvist opbygger dine muskler, hastighed og udholdenhed, og undgår overbelastningsskader.

Hvis du fortsætter dette arbejde mod et lettere liv, bliver kroppen i stand til at løbe 30 minutter uden pause, og du vil virkelig føle en stor forskel på din krop og kondition. I takt med at du kommer i bedre form, og vægten går ned af, kommer du til at holde mere og mere af denne form for motion. Du får endda måske lyst til, at tilmelde dig nogle motionsløb, så din træning får et bestemt formål.

God fornøjelse.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Stofskifte og kroppen banner
Væksthormon og testosteron banner
Overtrænet kvinde på kondicykel