Fitness Artikler
Træn din bækkenbund og få mere livskvalitet og et bedre sexliv
For både kvinder og mænd, er det super vigtigt at træne vores bækkenbund livet igennem for at undgå flere gener som f.eks. inkontinens. Læs hvordan du gør det bedst.
Hov, hvor blev min motivation af?
Vi var top motiverede, nu skulle det være. Pludselig falder vi tilbage. Hvad er det der sker, og hvordan kan man undgå at miste motivationen?
Klar parat start | Tips til succes med din træning
Du er top motiveret og har lavet nytårsforsæt - træningen sættes i gang på fuld skrue. Det kører for dig de første 4-6 uger, og så sker det.. du går i stå eller får skader. Læs her hvad og hvorfor det sker, og hvordan du fastholder motivationen.
Hvorfor får jeg ikke de ønskede resultater af min træning?
Mange træner for at opnå en flad mave, større muskler eller bedre kondition, men opnår ikke de ønskede resultater. Personlig træner Susanne Schrøder, giver dig her svar på hvorfor, og hvordan du kan fikse det.
Tyndfed og de skjulte farer
Ny forskning viser, at det er farligere at være tyndfed, end det er at være fed. Tyndfede personer har meget mere af det farlige fedt på organerne. Læs om de sjulte farer her.
Fejl du laver på løbebåndet
Hvis resultaterne udebliver fra din træning på løbebåndet, laver du sikkert en eller flere af de her almindelige fejl. Læs med her, og se hvordan du hurtigt kan opnå gode resultater på kortere tid.
Udstrækning | Stramme og ømme hasemuskler
Har du problemer med dine hasemuskler? Føles de for stramme eller ømme? Det skyldes ofte en ubalance mellem tre muskelgrupper. Læs her hvordan du slipper af med ømme og stramme hasemuskler ved udstrækning.
Incline på løbebånd | Forbrænder mange kalorier
Vil du gerne i form hurtigt, og samtidig få en lækker og tonet krop? Så skal du træne på løbebånd med incline/hældning. Læs hvor mange ekstra kalorier du forbrænder, og hvilke andre fordele det giver.
Løbeskader - Løberknæ
Patellofemoral smertesyndrom eller " Løberknæ " er en vævsirritation af brusk på undersiden knæskallen. Løberknæ er en vævsirritationstilstand (inflammation) på ydersiden af knæet. Den opstår på baggrund af et ledbånd, der ”gnaver” på den nederste del af lårbensknoglen.
Løbeskade - Hælspore
Plantarfascien, er en seneplade på undersiden af foden. Den har udspring fra forkanten af hælbenet og spreder sig i vifteform frem til tæerne. Plantar fascitis er en betændelsestilstand i foden på grund af overbelastning.
Løbeskade - Træthedsbrud
Stress-frakturer i underbenets eller fodens knogler, er en alvorlig overbelastningsskade hos løbere. I modsætning til en akut fraktur, der oftes sker ved fald, en pludselig bevægelse, eller man glider, udvikles stress-frakturer som følge af langvarig overbelastning af knoglen.
Løbeskade - Springerknæ
Løbere oplever ofte en gradvis udvikling af symptomerne. Der kan være smerter, når man påbegynder løbeturen, men de forsvinder ofte, når kroppen er blevet varm, for så at vende tilbage et par timer efter løbeturen er slut.
Løbeskade - Skinnebensbetændelse
Skinnebensbetændelse (Shinsplints) er en irritationstilstand, som opstår ved langvarig belastning af underbenet under løb. Smerter ved skinnebensbetændelse er som regel lokaliseret til indersiden af skinnebenet.
Løbeskade - Hasemusklerne (baglår)
Personer der har for svage hasemuskler, og forsøger at løbe eksplosivt, er særligt udsatte for forstrækningsskader. Personer der løber uden at varme op først.
Løbeskade - Achillessenebetændelse
Achillessenen forbinder de to store lægmuskler til bagsiden af hælen. Achillesseneproblemer ses ofte hos løbere med korte, stramme achillessener, da det medfører, at foden ikke kan bøjes tilstrækkeligt opad.