5 tips til hvordan du kan spise mindre, uden du mærker det
En af de absolut nemmeste måder at smide de ekstra kilo på, er at reducere mængden af den mad du spiser, især hvis du har tendens til, at spise for meget.
Hvis du er vant til, at spise store portionsstørrelser, kan det godt være svært, at reducere mængden af maden, men der findes nogle gode tips til, hvordan du kan snyde kroppen lidt.

5 tips til at spise mindre
1 Tip - Tyndere skiver
Du kan nemt reducere dine portioner af kød, såsom oksekød, kylling, svinekød og kalkun, ved at skære kødet ud i tyndere skiver. Brug en meget skarp kniv, hvis du skærer det selv. Du kan spise den samme mængde skiver, som du plejer at servere på din tallerken, men du spiser mindre, fordi skiverne er tyndere.
Kylling vs oksekød | Hvad er bedst?
2 Tip - Mindre tallerkener
Brug en mindre tallerken, når du spiser aftensmad. Maden ser ud af mindre på en stor tallerken, så vi har tendens til, at spise meget mere. Vores samfund er blevet gearet til store portioner, og når du anvender en stor middagstallerken, vil du gerne ha, at den skal fyldes helt op! Du har slet ikke brug for så meget mad, så ud med de store og ind med de små.
3 Tip - Mindre serveringsskeer
Brug en mindre serveringsske, når du serverer maden til dig selv. Det gælder specielt ved kalorieholdige retter som fede saucer. Brug en spiseske i stedet for den store grydeske. Du har slet ikke brug for så meget sovs, hvis du altså absolut mener der skal sovs til maden.
4 Tip - Mindre glas
Reduktion af flydende kalorier er en af de nemmeste måder, at skære overflødige kalorier væk på. Hvis du drikker vin, sodavand eller kaffe/te med sukker, skal du bruge et mindre glas eller kop, så du reducerer dit kalorieindtag. Vi har ikke brug for kalorier gennem vores drikkevarer. Du bliver ikke mindre sulten, eller spiser mindre, når du indtager en masse flydende kalorier. Det bedste og sundeste er altid vand.
5 Tip - Skær gradvist ned
Hvis du synes, at ovenstående tips er for drastiske for dig, kan du skære ned på dine portionstørrelser gradvist i stedet for. Her er to forskellige måder at gøre det på:
- Reducer portionsstørrelsen af bestemte fødevarer, i stedet for alle fødevarer.
- Efterlad et par mundfulde mad på din tallerken efter hvert måltid, i stedet for at spise det hele. Så kan det godt være, at du synes det er synd, at smide mad ud, men er det ikke værre at blive fed?
Husk på, at det ikke er maven eller kroppen, der har trangen til alt den mad. Trangen kommer fra øverste etage. Hvis du gradvist foretager små ændringer, bliver det lettere og lettere at spise mindre, og kiloene vil rasle af. Motion er altid vigtigt, når man ønsker at tabe sig. Hvis du motionerer meget, behøver du heller ikke skære så meget ned på portionsstørrelserne, fordi du forbrænder flere kalorier end før.