FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


4 fakta om bryster alle bør have kendskab til

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-25 12:49:02

Brysterne er en facinerende besættelse for mange, men samtidig er de også en af de mest sårbare kropsdele vi har.

Vi lever i en tid hvor alle har en computer, tablet og smartphone, og WiFi er blot en af de ting, der forbinder os til resten af verden. Hvis du tror, ​​dine bryster bare ydmygt sidder og venter på, enten at give næring til et barn, eller tiltrække din partner, så tager du fejl. Brysterne er mere tunet ind på den ydre verden, end du kan forestille dig. (1)

Bryster

Bryster bliver påvirket af mange forskellige ting. Lige fra den shampoo, sæbe, cremer, make-up hårprodukter, neglelak, vaskemiddel osv. du bruger, til den mad du spiser, og det miljø du lever i.

Bryster er usædvanligt sårbare overfor påvirkninger fra det miljø vi lever i, og mange af de ting der forgår i vores omgivelser, er medvirkende til de signaler der bestemmer, hvornår brysterne skal begynde at vokse og udvikle sig.

1 Brysterne bliver større og større

Piger udvikler bryster meget tidligere end før, og brysterne bliver større og større, og det er ikke på grund af silicone. Undertøjsbutikkerne har et meget stort udvalg af BH’er, og størrelserne er meget større end for bare 20 år siden. En forsker påpeger, at det ikke kun er størrelserne der ændrer sig. Pigers bryster bliver udviklet tidligere end nogensinde set før, og det udgør en stor risikofaktor for brystkræft senere i livet. Piger udvikler i dag bryster allerede i 9-10 års alderen, hvor det før først skete i 12-13 års alderen. Mange videnskabsfolk mener, at det er kemikalier, der forårsager disse alarmerende ændringer i timingen af ​​puberteten. (2)

Når kroppen udsættes for kønshormoner som østrogen og progesteron, øges risikoen for kræft. Man kan kun undgå denne tendens, ved at fjerne de østrogen lignende kemikalier fra fødevarerne, og de produkter vi påfører på håret, hænderne og kroppen. Køb uparfumerede og parabenefri produkter til personlig pleje, for at reducere risikoen for brystkræft senere i livet.

2 Brysterne er sårbare

Brysterne er fyldt med østrogen receptorer, men et for højt niveau af østrogen hormonet, giver problemer over tid. Fakta er, at en gravid kvindes østrogen eksponering, kan give hendes datter brystkræft senere i livet. Vi anvender i dag mange forskellige kemkalier indenfor den medicinske verden af forskellige årsager, men det går udover vores generelle sundhed. Nogle gravide kvinder tager en speciel udviklet medicin, der indeholder syntetisk østrogen “DES”, for at holde på barnet. Dette syntetiske østrogen blev udviklet i  1930'erne. "Vi ved nu, at denne medicin forårsager forfærdelige reproduktive kræftceller i mange af pigebørnene, og øger kraftigt deres chancer for at få brystkræft senere i livet. Vores bryster er meget følsomme overfor kemiske hormoner, og mælkekirtlerne forandrer sig, når de udsættes for østrogen og progesteron. (3) (4)

Gravide kvinder med høje BPA niveauer under graviditeten, får døtre med et meget tættere brystvæv, som er en anden risikofaktor for at udvikle brystkræft. (5)

Du kan selv gøre en stor indsats ved, at spise friske og gerne økologiske fødevarer, skære ned på indtaget af dåsemad, færdiglavet mad, forbejdede fødevarer, junk-food, sodavand, energidrikke, slik og saftevand. (6)

3 Parabener kan give mænd og kvinder brystkræft

Parabener består af følgende: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isopropylparaben og isobutylparaben. Du finder disse betegnelser på tusindevis af forskellige produkter til personlig pleje, shampoo og make-up. Mange videnskabsfolk er dykket ned i, hvor sundhedsskadelige disse kemikalier er, som er blevet anvendt i produkter de seneste 60 år. Forskerne har fundet frem til, at disse kemikalier kan være yderst skadeligt for vores helbred, og føre til brystkræft. Problemet er ikke, at vi anvender et enkelt produkt der indeholder parabener. Forskning viser, at danskere i gennemsnit anvender 9 forskellige produkter dagligt, der indeholder parabener. (7) (8) (9) (10)

4 Brystkræft er også stigende hos mænd

Brystkræft er ikke kun en sygdom der rammer kvinder. I stigende grad ser vi det nu også hos mænd, selvom det dog stadig er forholdsvis sjældent. Miljøeksponeringer som forurening, kemikalier, industrielle opløsningsmidler osv. påvirker i høj grad hvor eksporneret vi er for at udvikle kræft. Et tankevækkende eksempel på dette, kommer fra en militær base i North Carolina i USA, med en forurenet drikkevandsforsyning med forhøjede benzen niveauer.  Fra midten af ​​1950'erne og op gennem midten af ​​80'erne, blev 750.000 mennesker udsat for dette forurenede vand til husholdningsbrug. Denne gruppe af mennesker udgør nu den største grupppe af mænd med brystkræft nogensinde, samt andre forskellige kræftformer.

Brændende sterinlys giver benzen eksponering i hjemmet. Vælg i stedet en naturlig udgave som bivokslys. (11)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Protein effekt banner
Hvorfor få man bumser og akne
Alkohol og vægttab