FitnessLiv

Danmark's Førende Hjemmeside
for et Sundt Liv


Hvordan laver man sund mad i en travl hverdag?

Af: FitnessLiv | Opdateret: 2015-11-30 10:01:52

Du ved sikkert godt, hvor vigtigt det er at træffe sunde valg af fødevarer, både for dig selv og din familie. Hvordan får man det ført ud i livet, når man har en travl hverdag, og energien er på nulpunktet efter en lang dag på kontoret?

En hektisk hverdag betyder ikke, at du skal leve af pizza og take-away mad. Det kan nogle gange godt være svært, at træffe de sunde valg, når hverdagen synes uoverskueligt, men med en lille smule planlægning og nyttig viden, kan det sagtens lade sig gøre.

Glad familie der laver sund mad

Her er nogle tips, som kan hjælpe dig og din familie til, at træffe de sunde valg.  

1 Undgå fristelsen

Det er altid nemt at gå ind i supermarkedet med de bedste intentioner, men alt for ofte kommer vi ud med poserne fulde af usunde fødevarer. Desværre er vores vilje ikke altid stærk nok, og det kan være en svær livsstilsændring at indføre, når man i årevis har købt de usunde fødevarer. Derfor må du aldrig handle ind, når du er rigtig sulten. Vi har en større tendens til at købe lækre, men desværre usunde fødevarer, når vi er sultne. Få alle de usunde fødevarer ud af hjemmet. Hvis ikke du har det i huset, kan du jo heller ikke spise dem. Køb nogle sunde snacks i stedet for, og masser af frisk frugt. Hvis børnene godt kan lide is, og er vant til at spise dem tit, kan alternativet være frossen yoghurt.

2 Spis hurtige men sunde måltider i hjemmet

Når du kommer træt hjem fra en lang arbejdsdag, har du ikke overskud til at stå i køknet i flere timer. Hvis du planlægger sunde måltider, som er hurtige at lave, er du mindre tilbøjelige til, at nappe telefonen og ringe efter mad. Du sparer også en masse penge på denne måde. Find sunde og nemme opskrifter på nettet, og planlæg dine måltider for en uge af gangen. Mange opskrifter kan laves på under 30 minutter, og du skal kun bruge 5 forskellige ingredienser.

3 Lave dobbelte portioner

Når du laver mad, kan du lave dobbelte portioner, så du kan fryse den ene portion ned. Hvis energien er helt i bund en dag, og du ikke kan overskue at bruge en halv time til madlavning, er det nemt lige at tø noget sundt mad op fra fryseren.

4 Spis langsomt

Det tager lang tid for hjernen at få signal om, at maven faktisk er fuld. Hvis du spiser for hurtigt, spiser du også tit for meget. Hvis du sætter farten ned når du spiser, vil du spise mindre, samtidig med at du føler dig ligeså mæt, som da du spiste hurtigt. Undgå at spise foran fjernsynet, og børnene skal sidde roligt ved bordet, så der ikke er for mange forstyrrende elementer. Når der er ro omkring måltiderne, slapper vi af, og vi kan nyde maden. Aftensmaden bliver en god oplevelse, når I kan nyde sunde fødevarer sammen, og nyde samtalerne ved bordet. Når man taler sammen under aftensmaden, sætter man automatisk spisetempoet ned.

Disse teknikker kan hjælpe dig med, at træffe de sunde valg for dig og din familie. Planlægning af aftensmad, skal have en høj prioritet i familien. Sunde fødevarer er det rigtige valg, og det er vigtigt, at børnene lærer hvad en sund livsstil er.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest
 


Sukker og kroppen
Alkohol og vægttab
Stress og helbred