Planlæg dine måltider på forhånd
En af de mest effektive strategier når man ønsker at tabe sig, er at planlægge måltiderne og mellemmåltiderne på forhånd. Når det hele er planlagt på forhånd, er det meget nemmere, at følge planen, og du bliver ikke fristet på samme måde af alle de usunde madvarer. Det kan godt være, at du synes planlægningen er svær i begyndelsen, men resultaterne er overraskende, når det er blevet en daglig rutine i dit liv. Kommer man ind i en rutine, hvor man fast laver madplaner hver uge, sparer man faktisk også en masse penge. Man fjerner også den stress faktor det kan være, at finde ud af af hvad man skal lave til aftensmad.
Her er nogle tips til, hvordan du kan planlægge dine måltider, uden at bruge alt for meget af din kostbare tid:
- Først skal du etablere en rutine med hensyn til planlægning af måltiderne. Langt de fleste personer opnår større succes, når de begrænser udvalget af fødevarer.
- Prøv at planlægge din morgenmad og frokost efter, at du kun har tre valgmuligheder ved hvert måltid. Det gør det nemmere at tage en beslutning, og du skal ikke bruge så meget tid på planlægning.
- Når du spiser stort set de samme ting for disse to måltider, er planlægningen ikke noget, du skal bruge meget tid på. Din aftensmad er der hvor du bruger energien til, at planlægge et spændende og sundt måltid.
- Hvis du skal ud og spise på restaurant med vennerne eller familien, kan du gå ind på nettet, og finde deres menukort, inden du tager derhen. Beslut dig for på forhånd, hvad du vil bestille, så du ikke bliver fristet af de usunde men lækre alternativer.
- Sørg altid for, at have adgang til sunde snacks hele dagen. Det hjælper dig til, at få succes med dit vægttab. Hvis du ikke spiser snacks, for at holde sulten fra døren, og dit stofskifte oppe, resulterer det ofte i overspisning ved hovedmåltiderne. Hvis du altid sørger for, at have mandler, tørret frugt eller æbler i tasken, kan du sagtens holde sulten fra døren, og du sørger for at energiniveauet ikke dropper.
- Brug fryseren. Hvis ikke du gider bruge en masse tid på tilberedning af måltider, så lav store portioner, som du kan fryse ned, og spise de dage hvor tiden er knap. Hvis du kommer træt hjem fra arbejde en dag, og ikke gider, at lave mad, er det let at varme noget op fra fryseren, og du bliver ikke fristet til usund take-away mad.
Brug søndag og onsdag metoden. Sæt ekstra tid af på disse to dage til, at hakke, riste, blande, tilberede og pakke det mad, som du har brug for i måltiderne og mellemmåltiderne tre dage frem. Det sparer dig for en masse tid og energi, og giver dig en større chance for succes med dit vægttab.